Társadalmi
szerepvállalás

Vállalatunk célkitűzései között központi helyet foglal el a hosszú távú fenntartható működés megteremtése. Családi vállalkozásként tudjuk, hogy felelősséggel tartozunk a következő generációkért. Emiatt fogadtuk el a körforgásos gazdaság alapelveit, és azon dolgozunk, hogy ne csak vállalatunkat, de az egész iparágat a hosszú távú fenntarthatóság irányába tereljük.

Felelős
működésünk

Megóvjuk természetes ásványvíz-lelőhelyeinket, hogy azokat érintetlen tisztaságukban adhassuk tovább a jövő generációinak.

Körforgásos gazdaság

Mindent megteszünk azért, hogy hosszú távon hulladékmentessé tegyük a palackozást, hiszen a jövő a körforgásos gazdaságé.

100%-os újrahasznosíthatóság

Minden általunk használt csomagolás 100 százalékban újrahasznosítható. Számos helyi újrahasznosítási kezdeményezésben is részt veszünk: korábban a Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetséggel együtt kampányt indítottunk a fiatalabb generációnak a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítése érdekében, valamint a Szövetséggel együtt különdíjat adtunk át a Tisza megtisztítását célzó PET-kupán.

Betétdíjas rendszer

Támogatjuk a PET-palackokra és alumínium dobozokra vonatkozó visszatérítendő betétdíj bevezetését Magyarországon.

Ásványvízkészleteink megőrzése

Nemcsak az ásványvizeinkért, de az azokat körülvevő természeti kincsekért is felelősek vagyunk. Forrásainkat gondosan védjük és folyamatosan felügyeljük állapotukat.

Innováció

Folyamatosan keressük a fejlesztési lehetőségeket; csökkentjük a felhasznált palackok súlyát és az áramfogyasztás mennyiségét, termékeink szállításához a vasúthálózatot vesszük igénybe.

Segítségnyújtás

Nemcsak környezetünkért, de embertársainkért is felelősséggel tartozunk. Szívügyünk a kultúra és a nemes ügyeket képviselő szervezetek támogatása. A járvány következtében kialakuló kihívásokkal teli időszakban a Magyar Gyermekmentő Alapítványt és a Centrál Színházat pénzbeli-, számos kórházat és egészségügyi intézményt pedig ásványvízadománnyal segítettük.

Körforgásos
gazdaság

A víz természeténél fogva folyamatosan áramlik, körforgásban van. Az eldobhatóság és a hulladék fogalma a természetben ismeretlen: minden hasznosul és erőforrássá válik. Nekünk, embereknek is ezt a példát kellene követnünk. Olyan világban szeretnénk élni, ahol a hulladék erőforrás, ahol a természetben nincs szemét, ahol az energiát nem elpazaroljuk, hanem újra felhasználjuk. Az italgyártó iparág abban a különleges helyzetben van, hogy elsőként valósíthatja meg a tényleges körforgást. Ehhez csak valódi újrahasznosításra van szükség, amely „palackból palackot” vagy „dobozból dobozt” alapon működik. Ezzel a módszerrel a 100 százalékig újrahasznosítható italcsomagolásainkat szinte a végtelenségig használhatjuk.

Palackból palackot

Legújabb innovációnkkal, az 50 százalékban rePET-ből – vagyis újrahasznosított PET-ből – készült 0,5 literes Szentkirályi palackjainkkal a körforgásos gazdaság következő szintjére léptünk. A régi PET-palackokból újat készítünk, és ezzel bezárul a PET-körforgás.