Társadalmi
szerepvállalás

Vállalatunk célkitűzései között központi helyet foglal el a hosszú távú fenntartható működés megteremtése. Családi vállalkozásként tudjuk, hogy felelősséggel tartozunk a következő generációkért. Emiatt fogadtuk el a körforgásos gazdaság alapelveit, és azon dolgozunk, hogy ne csak vállalatunkat, de az egész iparágat a hosszú távú fenntarthatóság irányába tereljük.

Felelős
működésünk

Megóvjuk természetes ásványvíz-lelőhelyeinket, hogy azokat érintetlen tisztaságukban adhassuk tovább a jövő generációinak.

Innováció

Folyamatosan keressük a fejlesztési lehetőségeket; csökkentjük a felhasznált palackok súlyát és az áramfogyasztás mennyiségét, termékeink szállításához a vasúthálózatot vesszük igénybe.

Körforgásos gazdaság

Mindent megteszünk azért, hogy hosszú távon hulladékmentessé tegyük a palackozást, hiszen a jövő a körforgásos gazdaságé.

Betétdíjas rendszer

Támogatjuk a PET-palackokra, alumínium dobozokra és egyutas üvegekre vonatkozó betétdíjas rendszer bevezetését Magyarországon. A 2024. január 1-jén bevezetésre kerülő rendszer tájékoztatóját itt találja.

100%-os újrahasznosíthatóság

Minden általunk használt csomagolás 100 százalékban újrahasznosítható.

Mikroműanyagok

A mikroműanyagok rendkívüli kihívás elé állítják a gyártókat, fogyasztókat és tudósokat egyaránt. Bár az eredendően tiszta ásványvizeket a mikroműanyag-szennyezés közvetlenül nem érinti, ezek az apró részecskék mindenhol velünk vannak. Mit mond minderről a tudomány, és hogyan lehet tudatosan tenni a mikroműanyag-szennyezés visszaszorításáért?

Részletek ⟫

Ásványvízkészleteink megőrzése

Nemcsak az ásványvizeinkért, de az azokat körülvevő természeti kincsekért is felelősek vagyunk. Forrásainkat gondosan védjük és folyamatosan felügyeljük állapotukat.

Segítségnyújtás

Nemcsak környezetünkért, de embertársainkért is felelősséggel tartozunk. Szívügyünk a kultúra és a nemes ügyeket képviselő szervezetek támogatása. A járvány következtében kialakuló kihívásokkal teli időszakban a Magyar Gyermekmentő Alapítványt és a Centrál Színházat pénzbeli-, számos kórházat és egészségügyi intézményt pedig ásványvízadománnyal segítettük.

Körforgásos
gazdaság

A víz természeténél fogva folyamatosan áramlik, körforgásban van. Az eldobhatóság és a hulladék fogalma a természetben ismeretlen: minden hasznosul és erőforrássá válik. Nekünk, embereknek is ezt a példát kellene követnünk. Olyan világban szeretnénk élni, ahol a hulladék erőforrás, ahol a természetben nincs szemét, ahol az energiát nem elpazaroljuk, hanem újra felhasználjuk. Az italgyártó iparág abban a különleges helyzetben van, hogy elsőként valósíthatja meg a tényleges körforgást. Ehhez csak valódi újrahasznosításra van szükség, amely „palackból palackot” vagy „dobozból dobozt” alapon működik. Ezzel a módszerrel a 100 százalékig újrahasznosítható italcsomagolásainkat szinte a végtelenségig használhatjuk.

Palackból palackot

Legújabb innovációnkkal, az 50 százalékban rePET-ből – vagyis újrahasznosított PET-ből – készült 0,5 literes Szentkirályi palackjainkkal a körforgásos gazdaság következő szintjére léptünk. A régi PET-palackokból újat készítünk, és ezzel bezárul a PET-körforgás.