Acqua Panna

Az Acqua Panna forrását 1564-ben az olasz reneszánsz úttörőjének számító Medici család fedezte fel Villa Panna-i nyári birtokán. Az Acqua Panna azóta is palackba zárva őrzi a toszkán vidék mesébe illő tájait, történelmét és kultúráját, amely a római kortól a reneszánszig, a kézművesektől a modern divatvilágig sokak számára meghatározó volt az elmúlt évszázadokban. Az ásványvíz egyedi ízét és ásványianyag-tartalmát a napsütötte toszkán dombok mélyén megtett útjának köszönheti: a 14 éves folyamat eredménye a természetes, minimum 8.0 pH értékkel rendelkező, selymes ízű ásványvíz.

Egyetlen palack sem tartalmaz BPA-t


A biszfenol A (röviden BpA, képlete (CH3)2C(C6H4OH)2) a műanyaggyártásban használt adalékanyag, amit főleg anyagok lágyítására használnak.

Az elmúlt években több, mint száz tudományos jelentés bizonyította, hogy a BpA több egészségügyi problémáért felel, ezért az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság, az EFSA 2015—ben úgy döntött, hogy korlátozza az élelmiszeripari felhasználását. A PET palackok, mivel közvetlenül érintkeznek az élelmiszerrel, például egyáltalán nem tartalmazhatják ezt az anyagot.

A Szentkirályi Magyarország felelős vállalatként minden jogszabályt maradéktalanul betart, így a vállalat évekkel ezelőtt áttért a BPA-t nem tartalmazó PET granulátumra.