A Theodora ásványvíz adománnyal segíti a Centrál Színházat

A Balaton-felvidék ásványvize 2,5 millió forintos adománnyal támogatja a koronavírus-járvány miatt átmenetileg leállni kényszerült Centrál Színházat. A Theodora kezdeményezésére elindult a Mesél a Balaton elnevezésű online projekt is; június végéig többek között Básti Juli és Papp János társulati tagok olvasnak fel érdekes balatoni legendákat a nagyközönségnek.

Az elmúlt hónapok eseményei nagy hatással voltak a hazai kulturális élet működésére is, a járványhelyzet miatt várhatóan a veszélyhelyzet elmúltáig a színházakban legördült a függöny. A művészeteket pártoló Theodora a bevételkiesés miatti nehézségek enyhítésére 2,5 millió forint támogatást nyújt a fővárosi Centrál Színház számára.

„A Theodora régóta szívügyének tekinti a kultúra és a művészetek támogatását, jelen helyzetben pedig kifejezetten fontos, hogy érdemi segítséget nyújtsunk a bajba jutottaknak. Külön öröm számunkra, hogy a társulat segítségével a színház nélkül maradt nézőknek is kedvezhetünk, akik a balatoni legendákon keresztül felfedezhetik a magyar tenger egy kevésbé ismert oldalát” – mondta van der Wildt Nikolett, a Szentkirályi Magyarország marketingigazgatója.

A márka felkérésére a színház társulatának tagjai online felolvasást is indítanak Mesél a Balaton címmel, amelynek keretén belül hétről hétre elmesélnek egy balatoni legendát Lipták Gábor Aranyhíd című könyvéből. A Balaton-felvidéken fakadó ásványvíz otthonáról szóló történeteket Básti Juli, Schmidt Sára, Sztarenki Dóra, Mészáros András, Fehér Tibor és Papp János színművészek előadásában hallgathatja meg a közönség a Theodora ásványvíz, illetve a Centrál Színház Facebook oldalán.

„A Theodora felajánlása bizonyította számunkra, hogy tényleg egy hajóban evezünk. A márka ásványvizet, mi meséket kínálunk az arra szomjazóknak, és ezt mindketten sokak örömére tesszük. A színház és a nézőink nevében is nagyon hálásak vagyunk a segítségükért” – tette hozzá Puskás Tamás, a Centrál Színház igazgatója.